Het gepatenteerde InnoGain concept is gebaseerd op een uniek samenspel tussen de stijve binnenkern en de flexibele buitenmantel. Dit geeft sterkte en stijfheid tijdens positioneren en het storten van het beton.

De speciale samenstelling van de flexibele buitmantel mantel voorkomt vastkleven van betonresten en verbeterd de lossing. Tijdens het handmatig verwijderen ondergaat de flexibele buitenmantel een diameterverkleining. Na verwijdering keert de flexibele mantel weer terug in de oorspronkelijke vorm en is zonder enige nabehandeling direct weer inzetbaar.Na verwijdering blijft een schone en droge (geprofileerde) sparing achter zonder dat er roest-vorming kan ontstaat. De eventueel later aan te brengen lijm of gietmortel hechten optimaal in deze sparingen.

InnoGain levert een scala van oplossingen waardoor besparingen van meer dan 50% geen uitzonderingen zijn. Tevens zijn de emissie besparende eigenschappen aanzienlijk. Voor diverse betonfabrieken hebben wij speciale InnoGain producten ontwikkeld die grote besparingen leveren en de oplossing waren voor complexe vraagstukken. Het speciaal voor InnoGain ontwikkelde rekenprogramma geeft ons de mogelijkheid om snel een antwoord te krijgen over de inzetbaarheid van nieuw te ontwikkelen InnoGain producten.